Česta pitanja

Kako doći s aerodroma u Trstu do destinacija u Istri?

Na službenoj web stranici Zračne luke – Aeroporto FVG Ronchi dei Legionari i Autobusnog kolodvora u Trstu možete potražiti informacije o transportu.
S autobusnog kolodvora u Trstu svakodnevno kreću autobusi za Istru.
Za sve informacije o polascima i dolascima možete konzultirati web stranice Autobusnog kolodvora u Puli.

Kako doći s aerodroma u Veneciji do destinacija u Istri?

Na službenoj web stranici Zračne luke u Veneciji – Aeroporto Marco Polo možete potražiti informacije o transportu kao i na web stranici Autobusnog kolodvora u Trstu.
Odabir prijevoznog sredstva ovisi o terminu dolaska na aerodrom u Veneciji.
Možete uzeti autobus Venecija-Pula ili putovati vlakom do Trsta pa autobusom do destinacija u Istri.
S autobusnog kolodvora u Trstu svakodnevno kreću autobusi za Istru. Za sve informacije o polascima i dolascima pogledajte web stranice Autobusnog kolodvora u Puli.

Plaća li se u Istri vinjeta?

Na području Istre plaća se cestarina na Istarskom ipsilonu. Puštanjem u promet dionice Umag-Kanfanar u punom profilu autoceste uveden je zatvoreni sustav naplate cestarine na cijelom Istarskom ipsilonu a naplaćuju se samo dionice u punom profilu autoceste te prolazak kroz tunel Učka. Naplata se vrši neprekidno, 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Plaćanje je moguće u gotovini, kreditnim karticama, debitnim karticama i INA karticom.
Primaju se slijedeće valute: HRK i EUR. Povrat novca vrši se u HRK.

Koje je radno vrijeme benzinskih stanica i gdje mogu kupiti autoplin?

Većina benzinskih crpki otvorena je svaki dan od 07.00 do 19.00 ili 20.00 sati, a ljeti do 22.00 sata. Benzinske crpke uglavnom na glavnim cestama, otvorene su 24 sata na dan. Autoplin se može kupiti na svim većim benzinskim crpkama.

Kome se trebam obratiti da mi pošalje brošure o Istri?

Sve brošure se mogu pogledati i preuzeti u digitalnom obliku klikom na link na kojem se nalaze
Istra Planer odmora, Istra Diving, Istra Countryside, Istra Gourmet, Domus Bonus Apartment, Istra Nature, Enyoj, Istrien Magazin…
Navedene brošure možete naći i u lokalnim turističkim zajednicama po Istri.
Ukoliko želite dobiti brošure u tiskanom obliku, obratite se na e-mail adresu info@istra.hr , nazovite Informacijski i rezervacijski centar Istre na +385 88 00 88 ili Turističku zajednicu Istarske županije na +385 (0)52 452 797.

 « Nazad