golf_header

Golf u Istri

×
Upute

Vježbališta

Vježbalište Umag-Umago

Vježbalište se nalazi pored autokampa Stella Maris u Umagu-Umago, ima 10 opremljenih pucačkih mjesta te dužinu od 230 metara za vježbanje početnog udarca (drive). Postavljene su i dvije target košare. Prva na 65 metara za vježbanje kratke igre dok druga na 135 metara za vježbanje dužih udaraca.

Radno vrijeme:
Ljeto: svakodnevno 16.30 – 20.30 h
subotom, nedjeljom i blagdanom 8.30 – 10.30 h i 16.30 – 20.30 h

Kontakt:
Golf & Country Club Umag-Umago
Savudrijska 13
52 470 Umag-Umago, Hrvatska
T: +385 52 742 830
M: +385 98 254 830
E: info@golfklubumag.com

Vježbalište Motovun-Montona

Nad igralištem moćno dominira grad Motovun-Montona, čiji toranj pruža savršen orijentir za “drive” na 6 rupi. Odlučite li se zaputiti prema Istri sa svojim golf palicama, navratite svakako u GK Motovun-Montona, jer će se igranje golfa u takvom ambijentu pretvoriti u sasvim novo iskustvo.

Kako doći do igrališta:
Na pola puta između Buzeta i Buja skrenuti za Motovun-Montona preko rijeke Mirne, te nakon 100 m skrenuti desno na bijelu cestu, na kraju iste (cca 1800 m) nalazi se igralište.

Kontakt osoba:
Tom Ivanković
M: +385 98 257 180

Vježbalište Molindrio, Poreč

U prekrasnoj uvali Molindrio nedaleko Poreča, na samom ulazu u Zelenu Lagunu, nalazi se golf vježbalište.
Na mjestu kao stvorenom za golf pronaći ćete atraktivno pucalište za vježbanje duge igre obilježeno zastavicama, košarama i oznakama za dužinu, Pitching green od 120 m2 za vježbanje kratke igre i Putting green od 300 m2 sa 18 zastavica.

Vježbalište nudi mogućnosti najma opreme te pohađanja škole golfa koja priskrbljuje dozvolu za igranje.

Radno vrijeme:
Ljeto (Travanj – Rujan): 08 – 11 h i 17 – 20 h
Zima (Listopad – Ožujak): 09 – 16 h

Kontakt:
Parentium Golf Club
Nikole Tesle 16
52 440 Poreč, Hrvatska
E: info@golfklubparentium.com

Vježbalište Pula

Vježbalište Golf kluba Pula-Pola smješteno je u Valmadama, ulaz s novog dijela zaobilaznice smjer prema Šijani, ulaz u slijepi odvojak te potom sasvim lijevo bijelom cestom. Vježbalište ima manje parkiralište, klupsku kuću, dva putting greena, 13 pucačkih mjesta od čega 5 natkrivenih, terasu i društvenu prostoriju, radionicu za popravak štapova, sanitarni čvor i spremište.

Radno vrijeme:
Svakodnevno osim ponedjeljka
Zima 13 – 17 h
Proljeće 14 – 18 h
Ljeto 12 – 20 h

Kontakt:
Golf klub – Pula
Petra Preradovića 40
52 100 Pula, Hrvatska
T. +385 52 381 812
F. +385 52 381 812
M. + 385 98 92 30 472
E: golfklub-pula@golfklub-pula.com

Više informacija potražite na www.golfklub-pula.com

GOLF IGRALIŠTA

Golf Club Adriatic, smješten je na Crvenom Vrhu u blizini mjesta Savudrije i grada Umaga, a dijelom je hotelskog lanca Kempinski. Smatra se kako je posebno zanimljiv zbog valovitog terena i gotovo idiličnog krajobraza kako profesionalnim igračima, tako i početnicima.

Otvoren tijekom 2009. godine, Golf Club Adriatic prvo je profesionalno golf igralište u Istri. Igralište je dugačko 6.360 m i rasprostire se na 80 hektara, a na raspolaganju je i skraćeno igralište od 4.690 m.

Igralište je u skladu sa PAR 72 standardima, a projektirali su ga austrijski arhitekti Diethard Fahrenleitner i Barbara Eisserer. Za ovaj svoj prvi projekt u Hrvatskoj nagrađeni su “Golf Art Landscape” priznanjem. Priznanje se posebice ogleda u naporu usklađivanja igrališta s prirodnim okružjem pretvarajući ga tako u mali prirodni park.

Teren nije nimalo jednostavan, ni za profesionalce, a niti za početnike kojima je ipak prikladan. Prosječno vrijeme potrebno za dovršetak je oko 4 sata.
Kako je ovo jedno od najvjetrovitijih područja istarskog poluotoka, igrači se često suočavaju s još jednim elementom – vjetrom. Zajedno s bunkerima strateški smještenim i greenovima znalački urezanim u teren, vjetar može odigrati značajnu ulogu tijekom igre.

Međutim, ono što čini jedinstvenim ovo igralište jest njegova pozicija. Smješten na manje od 300 m od mora i uronjen u nedvojbeno zanimljiv prirodni kontekst, mjesto je to za igru golfa tijekom svih 365 dana u godini. Osim na pogled na more, Adriatic Golf Club nudi i sjajan pogled na tipičan mediteranski ambijent kojega čine nasadi vinove loze, maslinici i zimzelena vegetacija. U skladu s time su i nazivi početnih točaka igrališta: Vinograd, Pogled na more, Stablo masline, Romanička crkvica.

Dodatne informacije o igralištu, golf akademiji, turnirima i klubu potražite na www.golf-adriatic.com.

GOLF NA BRIJUNIMA

Ono što najviše privlači golfere na brijunsko igralište jedinstvena je atmosfera koju pruža ovo igralište. Tu još uvijek možete osjetiti čari igre u netaknutoj prirodi. Ovo, sa pravom se može reći, ekološko igralište ostavlja dubok dojam. Ne koriste se pesticidi, nema čak ni zaljevanja, tako da i zelenilo igrališta ovisi o vremenskim uvjetima. Sve je ovdje kao da je vrijeme stalo prije 80-tak godina. Jedino što može narušiti taj mir, žamor je zadovoljnih gostiju koji još uvijek zbrajaju dojmove. Osjećaj koj vas prožima igrajuči golf jednostavno je neopisiv. Mir i pozitivne vibracije potpuno vas ispune. Čak i oni golferi (ne znajući kakav ih teren očekuje) nakon početnog razočarenja ubrzo shvate koje su kvalitete ovog igrališta. Sve što moderan golfer zahtjeva od igrališta ovo mu igralište pruža: strategija igre, upotreba svih vrsta palica i udaraca, izazovi…
Nekolicina poznatih golf arhitekata koji su u zadnjih godinu dana posjetili naše igralište ostali su bez riječi. Jedino što se prolilo iz njihovih usta bilo je: “Bog vam je podario zemlju za golf igralište.”

Podaci o igralištu. U miru sjeveo-istočnog dijela otoka nalazi se 18 rupa (PAR 71, SSS 71) dužine 5.486 m (dužina za dame – 4.977 m). Igralište nije prezahtjevno tako da je pristupačno svim igračima (od rekreativaca do boljih igrača). Fairway-i su široki i trpe različite pogreške u igri. Od prepreka na igralištu postoje pješčanici (bunker-i), dosta šumaraka i pojedinačnih stabala, grmlja te naravno vodenih zapreka.

Kako doći do igrališta? U poslovnici za izletnički turizam u Fažani kupite kartu (green fee) za igralište, sjednete na brod i čekate da vas brod prebaci na otok. Nakon što ste brodom uplovili u brijunsku luku, krenete cestom desno iza hotela ”Karmen”. Prateći cestu uz more, nakon otprilike 500 m, doći ćete do green-a 12. rupe s lijeve strane ceste. Nastavite cestom uz more, pređite mostić preko ribnjaka i stigli ste na cilj. Prvo što ćete ugledati je green rupa broj 9. sa vaše lijeve strane. S vaše desne strane odmah iza 8. green-a vidjet ćete Golf House s barom, recepcijom i garderobom. Početne pozicije za prvu rupu nalaze se s desne strane ceste.

Kada doći igrati? Za razliku od večine igrališta u Europi igranje na našem igralištu moguće je cijele godine. Bez obzira kada se odlučite doći, uvijek će vas dočekati ugodna temperatura koja se i u siječnju rijetko kada spušta ispod nule. Samo ponekad zimi puše hladni vjetar (bura) koji vas i dalje neće spriječiti da uživate u igri. Ovisno o količini kiše tijekom ljeta nekad se zna desiti da trava požuti, ali lokalno pravilo (dopušteno pomicanje loptice) i dalje omogučava normalno igranje. Ono što vam sigurno možemo reći je da bilo kada odlučite doći ovdje vas očekuje mir i tišina.

Iznajmljivanje opreme. Iznajmljivanje opreme te sve informacije možete dobiti u Golf House-u. Od opreme za iznajmljivanje imamo komplete palica za igru (desni, lijevi i ženski komplet) s torbom, kolica za torbu te loptice za vježbanje. Također možete kupiti i ostalu golf opremu u našem Proshop-u.

I ono najvažnije. Onog trenutka, pogotovo ako na ovom igralištu igrate prvi put, kada stupite na prvi tee zaboravite vaš HDCP i rezultat koji morate odigrati. Jednostavno se opustite i uživajte u jedinstvenom lay out-u koji je zarazio plemstvo čitave Europe još prije osamdeset godina.

Informacije: vanja79.vn@gmail.com; tel: 098245204
Obavezna najava i rezervacija na tel. +385 (0) 52 525 883 i 525 882, na e-mail
izleti@brijuni.hr ili u poslovnici NP Brijuni u Fažani.

.

 « Nazad